Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на дебитомер АР 156 2.4 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщение
    Самодиагностирам се доколкото мога тя жтд-то без дебитомер върви повече но прави турбо лаг и харчи повече.
    това въобще не е вярно сложи си читав дебитомер да видиш как върви колата тогава
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      това въобще не е вярно сложи си читав дебитомер да видиш как върви колата тогава
      Ако махне и маркучето за клапана на турбото още повече ще му върви. Па и датчика за налягане на горивото може да прекъсне.
      Изобщо тук се дават такива безобразни идеи, че трябва да се изтриват веднага
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
        Ако махне и маркучето за клапана на турбото още повече ще му върви. Па и датчика за налягане на горивото може да прекъсне.
        абе момче замълчи малко бе, казвам да пробва с извадена букса на дебитомер не на турбо
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

може буксата да е развалена. тряя да смени дебитомер с букса.
          JTD 105+

Comment

Търся дебитомер за проба
            Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
            Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

Comment

абе момче замълчи малко бе, казвам да пробва с извадена букса на дебитомер не на турбо
              От кога го чакаме.Ама неще бе.

Comment

Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщение
                Търся дебитомер за проба
                до колкото съм бил по сервизи, там имат такива за проба.
                JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                  Подкрепям с две ръце казаното от Живко, махни буксата и ще усетиш има ли разлика или не. На времето като правих диагностика на моят дебитомер си беше на 3-та предавка от 1500 оборота до високи обороти и гледахме компа, какви стойности дава.
                  Като сложиш новия бях забравил да сложа буксата. Карах така без букса два дена и имаше разлика с предишния ми дебитомер.
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    Подкрепям с две ръце казаното от Живко, махни буксата и ще усетиш има ли разлика или не. На времето като правих диагностика на моят дебитомер си беше на 3-та предавка от 1500 оборота до високи обороти и гледахме компа, какви стойности дава.
                    Като сложиш новия бях забравил да сложа буксата. Карах така без букса два дена и имаше разлика с предишния ми дебитомер.
                    Еми на аз глупости говоря според нощния ездач
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ей пак криворазбран. Ти си му казал в пост 16 да сложи истински дебитомер и аз те подкрепям изцяло.
                      Противник съм на махането на дебитомер, защото колата работи в авариен режим. И затова съм казал в пост 17 да вземат да махнат всичко. Па да станат кола от Бедрог.
                      И отдавна написах да си премери напреженията на клемата на дебитомера, ама не видях отговор
                      Та питат, питат и като им кажеш - пак питат без да правят
                      Last edited by NightRider; d.m.y г., 15:46.
                      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                      0879369082

Comment

Или намери един читав за проба или разкачи буксата, и виж има ли разлика, ако има отиваш и купуваш само БОШ!!!
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Добре, явно това с разкачането на буксата показва дали е заминал дебитомера. Бихте ли ми обяснили как точно става ясно дали е заминал след като колата минава в авариен режим както казва нощния. Питам, защото наистина не знам (да не прозвучи като заяждане).
                          156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
                            Добре, явно това с разкачането на буксата показва дали е заминал дебитомера. Бихте ли ми обяснили как точно става ясно дали е заминал след като колата минава в авариен режим както казва нощния. Питам, защото наистина не знам (да не прозвучи като заяждане).
                            Когато се махне буксата колата почва в усреднен режим на работа и ако тоя усреднен режим е в това колата да върви повече значи дебитомера е умрял щото не може да докара дори средно ниво, туй е най просто обяснено!
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Когато се махне буксата колата почва в усреднен режим на работа и ако тоя усреднен режим е в това колата да върви повече значи дебитомера е умрял щото не може да докара дори средно ниво, туй е най просто обяснено!
                              Благодаря, Жика!
                              156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

ся друг е въпроса че с качествено почистване ще живне за още няколко години живот
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X